Katelin Jane Haugen

Nøttesmør.

 • Publisert: 18.05.2017, 19:01
 • Kategori: Mat
 • Hei! ♥

  Er det fler en meg som er forvirra over hvilken dag det er i dag, eller? Føles ut som tirsdag for en eller annen grunn, men så tror jeg det er mandag, men så er det egentlig torsdag. Haha. Deilig med helg allerede imorgen da!
   

  Men jeg tenkte jeg skulle dele en superenkel oppskrift som jeg har blitt helt avhengig av. Det er så enkelt og såå godt.

  Nøttesmør er så godt og kan brukes til mye. Jeg bruker det som dip til frukt, som pålegg, som toppings på havregrøt og smoothien og noen ganger tar jeg meg en banan med litt mandelsmør og litt mandelmelk ved siden av. Så godt ♥

  Processed with VSCO with c1 preset
  Dette er fra da jeg laget peanøttsmør, men jeg vil anbefale å prøve mandelsmør, det er det beste nøttesmørret synes jeg.
  Processed with VSCO with c1 preset
   

  Du trenger:

  Alt du trenger er en stor kopp uristet og usaltede nøtter. Jeg bruker som regel mandler, men har også brukt peanøtter. Jeg vurderer også å prøve cashews. Du trenger også en god blender, eller en kjøkkenmaskin. Hvis du vil, kan du også tilsette litt kanel og vanilessens, men jeg synes ikke den trenger det.


  Slik gjør du:

  Alt du trenger å gjøre er å riste nøttene i ovnen på et bakeark på 150° i 10-15 minutter. Ta de ut av ovnen å la de avkjøle. Etterhvert hører du at de begynner å knitre litt. Etter de har knitret i noen minutter kan du helle dem oppi kjøkkenmaskinen og kjøre til det blir smør. Så enkelt er det! Så hvis du har en liten søt krukke, heller du det bare over i den å lar den avkøle med lokket av. Behold den deretter i kjøleskapet.

   

  Har du laget nøttesmør før?

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 18.05.2017, 19:01
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • Tunfisk pizza.

 • Publisert: 12.05.2017, 15:52
 • Kategori: Mat
 • Hei! ♥
   

  Tenkte jeg kunne dele en oppskrift jeg liker veldig godt, som passer veldig fint som helge-middag og restemiddag. Mange er skeptiske til tunfisk, men i oppskriften synes jeg ikke man smaker det noe særlig. Så jeg anbefaler å prøve uansett om du ikke er så glad i tunfisk. Jeg lover at det er godt som pizza! 
   

  Processed with VSCO with c1 preset


  Du trenger
  Til bunnen/"deigen":

  To bokser tunfisk i vann (man bruker også vannet i oppskriften)
  To egg
  Havregryn

  Krydder:
  salt
  pepper
  hvitløk
  spisscumin
  chilli
  Oregano

  Toppings:
  Akkurat det du vil egentlig. Jeg bruker tomatpure blandet med hakkede tomater som saus. Oppå der igjen har jeg paprika, brokkoli, sjampinjong, annanas, cashew nøtter og revet ost. Noen ganger bruker jeg også kokt skinke eller kjøttdeig og løk. Etter pizzaen er stekt er det godt med avokado, spinat og kesam oppå.

  Slik gjør du:
  Bland sammen alt og hell på med så mye krydder du vil. Jeg vil anbefale å ikke bruke for mye salt. 
  Trykk deigen ned på et bakeark til den er ca 1/2 cm tjukk. Steik den på 200 grader i 15 min.
  Ta den ut og sleng på toppings. Så tar du den inn i ovnen igjen og steker til osten har blitt gyllen. Ca. 15 min.


  Processed with VSCO with c1 preset

  Håper du får lyst til å prøve. Den smaker utrolig godt. :)

  Hvis du skal lage en hel pizza til deg selv, så passer det fint å fryse ned i porsjon størrelser, hvis du ikke spiser opp alt med en gang da, hehe. 
  Da er det bare ta opp og varme i mikro, de dagene man ikke har overskudd til å lage middag når man kommer hjem fra skolen. 


  God helg!

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 12.05.2017, 15:52
 • Kategori: Mat
 • 0 kommentarer
 • Favoritt måltidet.

 • Publisert: 08.05.2017, 16:15
 • Kategori: Mat
 • Frokost er nok helt garantert mitt favoritt måltid ♥


  Jeg har alltid vært et frokost menneske og hopper aldri over. Før måtte jeg spise med en gang jeg hadde stått opp, ellers ble jeg svimmel, kvalm og svak. Haha. Men nå liker jeg å starte dagen med et varmt glass sitronvann med litt eplesidereddik før jeg spiser. For det første så er det for at jeg skal være sikker på at jeg får i meg nok vann gjennom dagen og for det andre så er det på en måte en detox for kroppen, noe som veldig bra og sunt i blant for å få igang forbrenningen. Noe som også er positivt med sitronvann, er at man får i seg litt ekstra c-vitaminer.

  Etter jeg har drukket sitron vannet mitt lager jeg alltid en digg frokost. Der varierer alt i fra havregrøt, yoghurt, smoothiebowl, pannekake, rundstykker med egg og avokado + grønnsaker. Alt i fra hvor god tid jeg har eller hva som frister akkurat den dagen.

  Men min favoritt frokost for tiden må være den digge pannekaken her ♥

  Processed with VSCO with c1 preset

  Processed with VSCO with f2 preset

  Jeg delte også et bilde i et innlegg for noen dager siden, da jeg lagde denne for første gang.

  Det er vel egentlig en slags omelett, siden det er nesten bare egg, men smaker litt som pannekake. Oppskriften er fra fitfocuse, men jeg har forandret litt på den.

  Det du trenger:
  Ett helt Egg
  En Eggehvite
  En klype Kardemomme
  En 1/2 ts Kanel
  En klype Salt
  En 1/2 ts Sukrin gold eller Honning

  Visp alt sammen og stek med litt kokosolje på litt over middels varme. Snu den når den ikke er rennenes lenger og stek litt på andre siden.

  Oppå hadde jeg litt Honning, Naturell Gresk Yoghurt, Banan, Blåbær og knuste linfrø. Sammen med pannekaken drakk jeg svart kaffe.

  Super digg, sunt og mettenes ♥

   

  Hva er din favoritt frokost?

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 08.05.2017, 16:15
 • Kategori: Mat
 • 0 kommentarer
 • Smoothies.

 • Publisert: 03.05.2017, 09:54
 • Kategori: Mat
 • Mm, smoothie ♥

  I løpet av det siste året har jeg blitt en skikkelig smoothie-elsker. Det er så gøy å eksprimentere med nye sunne måter å lage den på, samt også at den blir mettenes nok til å være et måltid.

  Før likte jeg faktisk ikke smoothie, det var før jeg oppdaget andre måter å lage den på enn med masse bær og frukt, søte juicer og yoghurter osv. Jeg startet å like smoothie da jeg oppdaget smoothie bowl for noen år siden. Det å spise en sorbet-lignedes smoothie med skje med masse spennene toppings på, falt veldig i smak.

  Processed with VSCO with c1 preset
   
  Min favoritt smoothie:
  1/2 Frossen Banan
  En håndfull Blåbær  
  Håndfull med Jordbær. 
  En håndfull fersk eller frossen Spinat.
  En halv Squash.
  En spiseskje Naturell yoghurt. (Laktosefri Gresk yoghurt)
  Litt usøtet Mandelmelk eller vann. (Mengden spørst hvor fast du vil ha den)
  1/3 Avokado.
    Noen ganger tilsetter jeg også en eller annen superfood, som f.eks Spirulina, Matcha, Acai, Raw Cacao-powder Kollagen eller Proteinpulver.


  Som toppings bruker jeg ofte:
  Chia frø, Linfrø, Havregryn, oppskjært Frukt, Mandelsmør, Cacao Nibs, Nøtter, Gresskarkjerner, Kokos flak, Goji bær og kanel.

   

  Er du glad i smoothie?

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 03.05.2017, 09:54
 • Kategori: Mat
 • 0 kommentarer
 • MANDELMELK.

 • Publisert: 26.04.2017, 21:33
 • Kategori: Mat
 • Hei igjen! ♥

  Jeg drikker mandelmelk istedet for kumelk og har nylig testet ut å lage hjemmelaget mandelmelk. Det smaker akkurat det samme som den man kjøper i butikken (i alle fall den som er usøtet). Så hvorfor ikke lage det selv når det er billigere og superenkelt? Man trenger bare to ingredienser, en kjøkkenmaskin/blender, sil/kjøkken-klut, en trakt og en kanne eller flaske å ha melken i.
  er det noen som er interesserte i å vite hvordan man lager det? 
   

   

  Processed with VSCO with f2 preset

  Processed with VSCO with c1 preset  Dette trenger du:
  Ingrediensene du trenger er bare vann og mandler. Man kan søte den med dadler og gi litt mer smak med vaniljeessens, men jeg synes ikke den trenger det. Flasken jeg bruker, kjøpte jeg på Clas Ohlson faktisk, til bare 34 kr eller noe sånt. Veldig kjekt!

  Slik gjør du:
  Først må du bløtlegge en kopp mandler over natten, eller minst 8 timer.
  Hell så av vannet og tøm mandlene i en blender med ca. 3 ganger så mye vann. Jeg måtte gjøre dette i tre omganger da kjøkkenmaskinen min er veldig liten.
  Finn fram en stor skål eller bolle, en sil og et kjøkkenhåndkle.
  Finn fram bollen og legg en sil oppå, men så kjøkkenhåndkle over.
  Hell så melken oppi håndkle med silen under og klem ut vesken av håndkle. Kast så restene som blir igjen i håndkle.
  Når du har silt all melken, finner du fram flasken eller kannen du vil ha melken i og bruk trakteren for å ikke søle når du heller det oppi.

   


  Kommer du til å prøve å lage mandelmelken? 

  - Katelin Jane Haugen 
   

 • Publisert: 26.04.2017, 21:33
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • Hjemmelaget mørk sjokolade.

 • Publisert: 23.04.2017, 13:11
 • Kategori: Mat
 • Hei! ♥

  I dag er det søndag og lov å kose seg litt ekstra før en ny uke starter imorgen, synes jeg :) 

  Jeg har en veldig rolig dag planlagt. Har så og si ingen planer egentlig, bare det å slappe av og manne meg opp og samle krefter til å komme meg tilbake på skolen imorgen. Jeg har hatt så mange fæle drømmer i det siste om at jeg kommer tilbake på skolen og at i det jeg prøver å danse så faller jeg bare sammen. Det er den verste følelsen og det gjør det ikke akkurat lettere å komme seg tilbake. Det blir tungt, men jeg SKAL klare det!
   Nå har jeg fått slappet helt av i mange dager, så formen er egentlig ganske bra. Planen er å ta meg en tur ut senere i dag, bare for å gå en liten tur og få litt frisk luft. For meg så er det mer en nok trening for tiden.

  Men tilbake til overskriften. Hjemmelaget-mørk sjokolade.. Jeg elsker sjokolade og freia melkesjokolade har vært min favoritt så lenge jeg kan huske. De siste årene har jeg reagert på melk og tåler ikke så mye sukker. Så jeg har blitt mer og mer glad i mørk sjokolade. Det startet med 70%, så til 86% og nå elsker jeg sjokolade helt opp i 90%. 
   Så jeg har eksperimentert litt, og funnet en oppskrift som består av veldig få ingredienser, uten melk og sukker.
   

  Så for å lage disse herlighetene trenger du:

  4 SS Kokosolje
  3 SS Raw Cacao-powder
  1 SS Fibersirup Gold/Sukrin Gold (evt. et par Stevia dråper)
  En liten klype Salt
  Litt Kanel
  En håndfull Bokhvete
  En håndfull tørket Tranebær/Gojibær
  Litt Kokos flak
  Litt Gresskarkjerner

  Slik gjør du:

  Smelt kokosoljen i en kjele på lav varme.
  Tilsett Fibersirup, eller den søtningen du ønsker (kan også bruke honning). 
  Når alt er smeltet sammen tar du kjelen av plata og tilsetter Cocoa pulveret, og rør til det er klumpe fritt.
  Tilslutt rør inn Bokhvete, Tranebær, Kokos flak, Gresskarkjerner, Kanel og Salt.
  Avkjøl og tøm over i former. Det funker best med silikon former. Eller bare hell alt over på et bake ark.
  Sett i fryseren over natten, eller minst en time.


   

  Håper det faller i smak ♥

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 23.04.2017, 13:11
 • Kategori: Mat
 • 4 kommentarer
 • Homemade Beet Hummus

 • Publisert: 22.04.2017, 15:42
 • Kategori: Mat
 • Hei, og god helg! ♥
   

  I påskeferien laget jeg og lillesøsteren min, Emma mye spennende på kjøkkenet. Vi testet ut litt forskjellig sunn påske-godis og eksperimenterte også med andre oppskrifter. Noe vi lagde som falt i smak var Rødbethummus. Det var såå godt! Vanlig hummus er også godt, men denne var enda bedre. Godt i salater eller som dipp til grønnsaker.
     "Hummus er en dipp fra Midtøsten som oftest er laget av kokte og mosede kikerter. Her har vi en variant med rødbete som både smaker og ser fantastisk ut. I tillegg er den supersunn!"

  Dette trenger du:

  1 boks hermetiske kikerter
  1 stk hvitløksfedd
  2 stk rødbete
  1 ss tahini
  0.5 stk sitron (saften)
  1 dl olivenolje
  1 ts spisskummen
  litt salt
  litt sort pepper 

  Slik gjør du:

  Vi startet med å lage hjemmelaget Tahini hvor vi følgte denne oppskriften: TAHINI. Men du kan også kjøpe ferdig tahini i butikken.

  Først koker du rødbetene, til de er møre.
  Skyll av kikertene, la renne av og kjør med hvitløk, rødbeter, sesampasta (tahini) og olivenolje i en kjøkkenmaskin med knivblad eller blender til en jevn masse. Smak til med spisskummen, salt og pepper.  Håper det smaker!

  - Katelin Jane Haugen 

 • Publisert: 22.04.2017, 15:42
 • Kategori: Mat
 • 3 kommentarer
 • Hjemmelagde proteinbarer

 • Publisert: 18.09.2016, 14:48
 • Kategori: Mat
 • Hei hei!
  Håper dere har hatt en fin helg så langt!


  Disse proteinbar-miksene bruker jeg masse. Jeg elsker å kose meg med litt miks på kvelden etter en lang dag med mye dansing, eller så funker de veldig bra som energiboost på skolen. Noe som også er supert for min del er at de er gluten og laktosefrie.

  1. "Cookie dough"
  Du trenger:

  • 2-3 SS kokosolje
  • 2 SS sukrin Gold
  • 1 SS mandelmelk
  • 3 dråper Stevia vanilje
  • 1 TS kanel
  • litt salt
  • 1 most banan
  • 2 SS kokosmasse
  • En scoop vanilje protein pulver
  • Havregryn til passe konsistens
  • 40 g hakket mørk sjokolade

  (Man kan erstatte havregrynet med havremel hvis du vil ha en litt mer cookie dough versjon)

  Fremgangsmåte:
  1. Smelt Kokosoljen på lav styrke i en kjele.
  2. Tilsett sukrin gold å la det "smelte" litt.
  3. Rør inn stevia, most banan, melk, kanel, salt
  4. Tilsett protein pulveret, kokosmasse og havregryn.
  5. Avkjøl i kjøleskapet mens du hakker opp sjokoladen i små biter.
  6. Når mixen er kald rører du inn sjokoladen.
  7. Trykk mixen ned i en brødform eller lignende og sett i kjøleskapet eller fryseren til det stivner.
  8. Spis den kald, eller så er den også god å ha med på skolen.

   

  2. "Chocolate heaven"
  Du trenger:

  • 3 SS kokosolje
  • 2 SS peanøtt/mandel-smør
  • 1 SS honning
  • 1 SS mandelmelk
  • 1 SS bakekakao
  • 2 SS Kokosmasse
  • 2 dråper stevia vanilje
  • En most banan
  • Litt salt
  • 2 SS chia frø
  • Havregryn til passe konsistens
  • 40 g hakket mørk sjokolade

  Fremgangsmåte:
  Helt likt som den første, men smelt også peanøttsmøret i kjelen sammen med kokosoljen.

  Håper det faller i smak! :)
   

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 18.09.2016, 14:48
 • Kategori: Mat
 • 0 kommentarer
 • Mine favoritter.

 • Publisert: 29.08.2016, 15:41
 • Kategori: Mat
 • Hei! 

  Nå har jeg kommet meg til Oslo igjen etter en lang sommerferie i Valdres. Tar litt tid å vende seg til å være her igjen etter å ha vært hjemme og i Spania med familie og venner i to mnd. Men det kommer seg nok fort. Jeg starter på skolen imorgen og denne uken er det nesten bare fadderopplegg som står på planen. Så blir ikke så mye dansing helt i starten regner jeg med. Er veldig spent på å starte opp igjen da. Ser fram til nye utfordringer som 2. klassing. Blir spennende! 


  Processed with VSCO with f2 preset
  Endelig har jeg fått opp litt på veggene på rommet mitt. Helt siden jeg flyttet inn her i fjor har veggene vært helt tomme og grå. Så nå føles det litt mer hjemmekoselig her ♥

  Processed with VSCO with b1 preset

  Men anyways. Det jeg egentlig skulle fram til i dette innlegget. Jeg har snakket om at jeg har testet ut noen nye oppskrifter i det siste, og har veldig lyst til å dele de etterhvert. Så jeg tenkte jeg skulle ramse opp noen av mine favoritter jeg bruker til vanlig og som jeg har prøvd nå de siste ukene.

  • Mandelsmør
  • Hjemmelaget granola
  • Smoothie bowl
  • Tunfisk pizza bunn
  • Aubergine lasagne
  • LcHf brød
  • Spinat wrap
  • Havregryns rundstykker med gulrot og cottage cheese (kan også lages uten CC, jeg vurderer å prøve med laktosefri kesam)
  • "Cookie dough" fudge protein bar-mix

  De jeg har brukt mest er, Tunfisk pizza, rundstykkene og protein bar mixen.

  Kommer tilbake med oppskrifter og sånn senere.
   

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 29.08.2016, 15:41
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • Ekstra lang ferie.

 • Publisert: 24.08.2016, 13:08
 • Kategori: Mat
 • Hei! Og god onsdag.
   

  De fleste er vel på skolen eller jobb nå, men jeg er så heldig at jeg ikke starter på skolen før i neste uke. Heldigvis har jeg en ekstra uke hvor jeg kan lade opp og gjøre meg klar til et nytt skoleår.

  Siden jeg er ferdig med å jobbe for sommeren, har jeg brukt tiden min nå til å teste ut nye oppskrifter. Nye matretter som jeg kan bruke i den travle hverdagen som kommer. Så jeg har rett og slett bare testet ut alt mulig. Jeg har feilet en del, og derfor prøvd flere ganger på samme oppskrift før jeg har blitt fornøyd.
   

  I min "diett" har jeg kuttet ut det meste av både gluten og laktose. Jeg har ikke noe intoleranser for noen av delene, tror jeg, men jeg merker at jeg ikke tåler det i mer en små mengder om gangen. Så det meste jeg lager er som sagt både gluten-og laktosefritt.
     Jeg elsker å ta bilder av mat, så det her er bare en kollasj jeg har satt sammen av mat-bilder jeg har tatt i år.


  Oppskriftene jeg har testet har jeg funnet rundt om kring på nettet og i kokebøker vi har hjemme. Jeg har også forandret på noen av de for å tilpasse mine behov. jeg kommer til å legge ut noen av de etterhvert. Så bare kom med ønsker om det er noen av bildene som faller i smak hos deg.

   

  Håper dere får en fin dag videre!

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 24.08.2016, 13:08
 • Kategori: Mat
 • 0 kommentarer
 • hits