Katelin Jane Haugen

MANDELMELK.

 • Publisert: 26.04.2017, 21:33
 • Kategori: Mat
 • Hei igjen! ♥

  Jeg drikker mandelmelk istedet for kumelk og har nylig testet ut å lage hjemmelaget mandelmelk. Det smaker akkurat det samme som den man kjøper i butikken (i alle fall den som er usøtet). Så hvorfor ikke lage det selv når det er billigere og superenkelt? Man trenger bare to ingredienser, en kjøkkenmaskin/blender, sil/kjøkken-klut, en trakt og en kanne eller flaske å ha melken i.
  er det noen som er interesserte i å vite hvordan man lager det? 
   

   

  Processed with VSCO with f2 preset

  Processed with VSCO with c1 preset  Dette trenger du:
  Ingrediensene du trenger er bare vann og mandler. Man kan søte den med dadler og gi litt mer smak med vaniljeessens, men jeg synes ikke den trenger det. Flasken jeg bruker, kjøpte jeg på Clas Ohlson faktisk, til bare 34 kr eller noe sånt. Veldig kjekt!

  Slik gjør du:
  Først må du bløtlegge en kopp mandler over natten, eller minst 8 timer.
  Hell så av vannet og tøm mandlene i en blender med ca. 3 ganger så mye vann. Jeg måtte gjøre dette i tre omganger da kjøkkenmaskinen min er veldig liten.
  Finn fram en stor skål eller bolle, en sil og et kjøkkenhåndkle.
  Finn fram bollen og legg en sil oppå, men så kjøkkenhåndkle over.
  Hell så melken oppi håndkle med silen under og klem ut vesken av håndkle. Kast så restene som blir igjen i håndkle.
  Når du har silt all melken, finner du fram flasken eller kannen du vil ha melken i og bruk trakteren for å ikke søle når du heller det oppi.

   


  Kommer du til å prøve å lage mandelmelken? 

  - Katelin Jane Haugen 
   

 • Publisert: 26.04.2017, 21:33
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • Onsdag 26/04-17.

 • Publisert: 26.04.2017, 17:34
 • Kategori: Hverdag
 • Hei, og god onsdag! ♥ 

  I dag har vært en kjempe rolig dag, noe som er veldig godt når jeg ikke føler meg bra. 
  Jeg hadde besøk av Pappa fra i går til i dag. Det var veldig godt å ha han her litt. Ekstra godt når jeg ikke er helt i form.
   

  Jeg må bare fortelle om hva som skjedde med meg i går. Jeg var hjemme og bare slappet av, så ringer mamma plutselig.
  "Hei, visste du at bilen din er blitt tauet bort, eller?".
  Ehm, neei??

  Mamma hadde tydeligvis fått brev om det hjem til Valdres.
  Bilen min hadde vært borte siden fredag, men siden jeg ikke bruker den så mye når jeg er i Oslo hadde jeg ikke merket noe. Så jeg var heldig som fikk besøk av pappa i går, da han kunne være med å hente bilen. Nå har jeg lært at jeg må sjekke bilen min oftere, spesielt når de holder på med vår-rengjøring rundt om i gatene. Haha, uff, ikke gøy!

  Meen, jeg er ikke så mye på skolen for tiden siden jeg blir veldig sliten av å bare være blant så mye folk. Så jeg tar det med ro hjemme. Ikke så gøy, men jeg orker faktisk ikke noe annet. På fredag skal jeg til legen igjen. Mest for å få en oversikt over hva jeg har blitt testet for, sånn at jeg kan prøve å gå dypere inn i hvorfor jeg er så utmattet. Jeg har også bestilt time hos Balderklinikken, som spesialiserer seg i mye, blant annet utmattelse og lignende.
  Håper virkelig de kan hjelpe meg!

  Processed with VSCO with f2 preset
  Frokost ♥

  Processed with VSCO with c1 preset
  Jeg pleier alltid å ha hjemmelaget mandelsmør i kjøleskapet, men i dag miksa jeg det opp litt å laga meg hjemmelaget peanøttsmør i stedet. Supergodt med eple og kanel!


  Ha en fortsatt fin onsdag, så snakkes vi senere! 

  - Katelin Jane Haugen
   

 • Publisert: 26.04.2017, 17:34
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • Hjemmelaget mørk sjokolade.

 • Publisert: 23.04.2017, 13:11
 • Kategori: Mat
 • Hei! ♥

  I dag er det søndag og lov å kose seg litt ekstra før en ny uke starter imorgen, synes jeg :) 

  Jeg har en veldig rolig dag planlagt. Har så og si ingen planer egentlig, bare det å slappe av og manne meg opp og samle krefter til å komme meg tilbake på skolen imorgen. Jeg har hatt så mange fæle drømmer i det siste om at jeg kommer tilbake på skolen og at i det jeg prøver å danse så faller jeg bare sammen. Det er den verste følelsen og det gjør det ikke akkurat lettere å komme seg tilbake. Det blir tungt, men jeg SKAL klare det!
   Nå har jeg fått slappet helt av i mange dager, så formen er egentlig ganske bra. Planen er å ta meg en tur ut senere i dag, bare for å gå en liten tur og få litt frisk luft. For meg så er det mer en nok trening for tiden.

  Men tilbake til overskriften. Hjemmelaget-mørk sjokolade.. Jeg elsker sjokolade og freia melkesjokolade har vært min favoritt så lenge jeg kan huske. De siste årene har jeg reagert på melk og tåler ikke så mye sukker. Så jeg har blitt mer og mer glad i mørk sjokolade. Det startet med 70%, så til 86% og nå elsker jeg sjokolade helt opp i 90%. 
   Så jeg har eksperimentert litt, og funnet en oppskrift som består av veldig få ingredienser, uten melk og sukker.
   

  Så for å lage disse herlighetene trenger du:

  4 SS Kokosolje
  3 SS Raw Cacao-powder
  1 SS Fibersirup Gold/Sukrin Gold (evt. et par Stevia dråper)
  En liten klype Salt
  Litt Kanel
  En håndfull Bokhvete
  En håndfull tørket Tranebær/Gojibær
  Litt Kokos flak
  Litt Gresskarkjerner

  Slik gjør du:

  Smelt kokosoljen i en kjele på lav varme.
  Tilsett Fibersirup, eller den søtningen du ønsker (kan også bruke honning). 
  Når alt er smeltet sammen tar du kjelen av plata og tilsetter Cocoa pulveret, og rør til det er klumpe fritt.
  Tilslutt rør inn Bokhvete, Tranebær, Kokos flak, Gresskarkjerner, Kanel og Salt.
  Avkjøl og tøm over i former. Det funker best med silikon former. Eller bare hell alt over på et bake ark.
  Sett i fryseren over natten, eller minst en time.


   

  Håper det faller i smak ♥

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 23.04.2017, 13:11
 • Kategori: Mat
 • 4 kommentarer
 • Homemade Beet Hummus

 • Publisert: 22.04.2017, 15:42
 • Kategori: Mat
 • Hei, og god helg! ♥
   

  I påskeferien laget jeg og lillesøsteren min, Emma mye spennende på kjøkkenet. Vi testet ut litt forskjellig sunn påske-godis og eksperimenterte også med andre oppskrifter. Noe vi lagde som falt i smak var Rødbethummus. Det var såå godt! Vanlig hummus er også godt, men denne var enda bedre. Godt i salater eller som dipp til grønnsaker.
     "Hummus er en dipp fra Midtøsten som oftest er laget av kokte og mosede kikerter. Her har vi en variant med rødbete som både smaker og ser fantastisk ut. I tillegg er den supersunn!"

  Dette trenger du:

  1 boks hermetiske kikerter
  1 stk hvitløksfedd
  2 stk rødbete
  1 ss tahini
  0.5 stk sitron (saften)
  1 dl olivenolje
  1 ts spisskummen
  litt salt
  litt sort pepper 

  Slik gjør du:

  Vi startet med å lage hjemmelaget Tahini hvor vi følgte denne oppskriften: TAHINI. Men du kan også kjøpe ferdig tahini i butikken.

  Først koker du rødbetene, til de er møre.
  Skyll av kikertene, la renne av og kjør med hvitløk, rødbeter, sesampasta (tahini) og olivenolje i en kjøkkenmaskin med knivblad eller blender til en jevn masse. Smak til med spisskummen, salt og pepper.  Håper det smaker!

  - Katelin Jane Haugen 

 • Publisert: 22.04.2017, 15:42
 • Kategori: Mat
 • 3 kommentarer
 • Hopefully getting back on track.

 • Publisert: 20.04.2017, 14:39
 • Kategori: Blogg
 • Hei! ♥

  Nå er påskeferien over og jeg kjenner på meg at jeg ikke er klar for skole igjen. Jeg var en tur på skolen i går noe som var utrolig vanskelig for meg etter å ha vært borte i en måned. Jeg bestemte meg for å bare se på da jeg kom dit fordi det var overveldende nok å bare være der igjen. Jeg tror det var lurt å ta det med ro. Ikke lett var det når alt jeg ville var å være med, men kropp og hode hang ikke med til det.

  Men det var så godt å se igjen klassen da og jeg begynte faktisk å gråte når jeg så dem. De er så gode, samme med lærerene. De vil meg bare det beste og prøver å få opp motet mitt. Jeg er veldig takknemlig for det ♥

  Tanken på at jeg ikke har danset på over en måned gjør meg litt trist egentlig. Klassen utvikler seg så mye og jeg er ikke med på det. Jeg er helt ute av trening og med bare to måneder igjen før sommerferien vet jeg at jeg ikke klarer å bli 100% frisk før jeg er ferdig i 2. klasse. 
  Det er så mye kluss i kroppen min nå, med hormoner og alt, så hver minste ting får meg til å gråte. Jeg gråt gjennom hele dagen i går fordi jeg rett og slett er utrolig lei meg for at kroppen min ikke klarer hva jeg vil den skal. Jeg har en konstant følelse av at noen sitter på skuldrene mine og drar energien min ned. Og det påvirker meg selvfølgelig mentalt.

  Processed with VSCO with f2 preset
  Var godt å se igjen denne gjengen igjen ♥
   

  I dag er jeg ikke på skolen. Jeg er skikkelig sliten etter dagen i går, så jeg har ikke klart å komme meg ut av sengen. Har feberfølelse i kroppen og er som vanlig helt utmattet.
  Senere i dag skal jeg på akupunktur- behandling igjen for å prøve å regulere hormoner og stress. Wish me luck!

   

  - Katelin Haugen

 • Publisert: 20.04.2017, 14:39
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Jeg prøver igjen!

 • Publisert: 13.04.2017, 12:32
 • Kategori: Blogg
 • Hei, og god påske!

  Nå er det lenge siden sist!
  Det å blogge er ikke så lett når man har en hektisk hverdag og lite overskudd. Så derfor har jeg valgt å ikke bruke tid på bloggen når jeg har hatt mye annet å tenke på. Men nå prøver jeg igjen!

  Dette halvåret har jeg vært gjennom mye. Mye positivt og mange fine opplevelser, men det har også vært en veldig tung periode for meg. Jeg har hatt mange små skader og vondter, vært utmattet og utbrent Og derfor lite fremgang på skolen, og i det hele tatt lite utvikling i det jeg elsker aller mest, altså dans.
  Jeg hadde bestemt meg for at dette året på Bårdar Akademiet, skulle være mitt år. Jeg følte meg mentalt og fysisk klar for det, og jeg følte jeg var klar for å bli pushet.
  Allerede fra høsten av, etter en fin første måned på skolen og en litt hektisk høstferie, gikk det egentlig bare nedover. Det høres veldig dramatisk ut, men jeg hadde det rett og slett ikke bra. Jeg fikk betennelser flere steder i kroppen og min "gode gamle" strekk kom tilbake. Jeg stresset fordi jeg følte jeg ikke fikk gjort alt jeg skulle på skolen pga. skader. I tillegg til dette fikk jeg en kjip hormonell-ubalanse i kroppen. Jeg ble utmattet og fikk ikke sove om nettene. Jeg var deprimert og klarte ikke være meg selv.
  Jeg hadde på følelsen at det ikke var lurt å pushe meg, men samtidig så følte jeg at hvis jeg bare holdt ut litt til så ville det snart gå over. 
  Jeg var utbrent og tok ikke noe særlig hensyn til det. Jeg gråt så og si hver dag på skolen, klarte ikke konsentrere meg, hadde vondt i kroppen, lite energi og jeg ble ofte syk.
  Dette førte til at jeg rett og slett møtte veggen og ble deprimert. Jeg trodde jeg var alvorlig syk og har nå vært borte fra skolen i to uker. Jeg føler meg 10 ganger bedre nå. Så nå er det påskeferie og jeg slapper av og tar vare på kroppen min så godt jeg kan! Og føler dette er et perfekt tidspunkt for å starte å blogge igjen :)

  Processed with VSCO with f2 preset

  Jeg har ikke noe særlig system på hva jeg kommer til å blogge om fremover, men stay tuned! Jeg lover å være mer aktiv her på bloggen!


  Vi snakkes! 

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 13.04.2017, 12:32
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • hits