Katelin Jane Haugen

Nøttesmør.

 • Publisert: 18.05.2017, 19:01
 • Kategori: Mat
 • Hei! ♥

  Er det fler en meg som er forvirra over hvilken dag det er i dag, eller? Føles ut som tirsdag for en eller annen grunn, men så tror jeg det er mandag, men så er det egentlig torsdag. Haha. Deilig med helg allerede imorgen da!
   

  Men jeg tenkte jeg skulle dele en superenkel oppskrift som jeg har blitt helt avhengig av. Det er så enkelt og såå godt.

  Nøttesmør er så godt og kan brukes til mye. Jeg bruker det som dip til frukt, som pålegg, som toppings på havregrøt og smoothien og noen ganger tar jeg meg en banan med litt mandelsmør og litt mandelmelk ved siden av. Så godt ♥

  Processed with VSCO with c1 preset
  Dette er fra da jeg laget peanøttsmør, men jeg vil anbefale å prøve mandelsmør, det er det beste nøttesmørret synes jeg.
  Processed with VSCO with c1 preset
   

  Du trenger:

  Alt du trenger er en stor kopp uristet og usaltede nøtter. Jeg bruker som regel mandler, men har også brukt peanøtter. Jeg vurderer også å prøve cashews. Du trenger også en god blender, eller en kjøkkenmaskin. Hvis du vil, kan du også tilsette litt kanel og vanilessens, men jeg synes ikke den trenger det.


  Slik gjør du:

  Alt du trenger å gjøre er å riste nøttene i ovnen på et bakeark på 150° i 10-15 minutter. Ta de ut av ovnen å la de avkjøle. Etterhvert hører du at de begynner å knitre litt. Etter de har knitret i noen minutter kan du helle dem oppi kjøkkenmaskinen og kjøre til det blir smør. Så enkelt er det! Så hvis du har en liten søt krukke, heller du det bare over i den å lar den avkøle med lokket av. Behold den deretter i kjøleskapet.

   

  Har du laget nøttesmør før?

  - Katelin Jane Haugen

 • Publisert: 18.05.2017, 19:01
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Lilli

  18.05.2017 kl.21:26

  Så herlig (:

  Skriv en ny kommentar

  hits