Katelin Jane Haugen

Hjemmelaget mørk sjokolade.

  • Publisert: 23.04.2017, 13:11
  • Kategori: Mat
  • Hei! ♥

    I dag er det søndag og lov å kose seg litt ekstra før en ny uke starter imorgen, synes jeg :) 

    Jeg har en veldig rolig dag planlagt. Har så og si ingen planer egentlig, bare det å slappe av og manne meg opp og samle krefter til å komme meg tilbake på skolen imorgen. Jeg har hatt så mange fæle drømmer i det siste om at jeg kommer tilbake på skolen og at i det jeg prøver å danse så faller jeg bare sammen. Det er den verste følelsen og det gjør det ikke akkurat lettere å komme seg tilbake. Det blir tungt, men jeg SKAL klare det!
     Nå har jeg fått slappet helt av i mange dager, så formen er egentlig ganske bra. Planen er å ta meg en tur ut senere i dag, bare for å gå en liten tur og få litt frisk luft. For meg så er det mer en nok trening for tiden.

    Men tilbake til overskriften. Hjemmelaget-mørk sjokolade.. Jeg elsker sjokolade og freia melkesjokolade har vært min favoritt så lenge jeg kan huske. De siste årene har jeg reagert på melk og tåler ikke så mye sukker. Så jeg har blitt mer og mer glad i mørk sjokolade. Det startet med 70%, så til 86% og nå elsker jeg sjokolade helt opp i 90%. 
     Så jeg har eksperimentert litt, og funnet en oppskrift som består av veldig få ingredienser, uten melk og sukker.
     

    Så for å lage disse herlighetene trenger du:

    4 SS Kokosolje
    3 SS Raw Cacao-powder
    1 SS Fibersirup Gold/Sukrin Gold (evt. et par Stevia dråper)
    En liten klype Salt
    Litt Kanel
    En håndfull Bokhvete
    En håndfull tørket Tranebær/Gojibær
    Litt Kokos flak
    Litt Gresskarkjerner

    Slik gjør du:

    Smelt kokosoljen i en kjele på lav varme.
    Tilsett Fibersirup, eller den søtningen du ønsker (kan også bruke honning). 
    Når alt er smeltet sammen tar du kjelen av plata og tilsetter Cocoa pulveret, og rør til det er klumpe fritt.
    Tilslutt rør inn Bokhvete, Tranebær, Kokos flak, Gresskarkjerner, Kanel og Salt.
    Avkjøl og tøm over i former. Det funker best med silikon former. Eller bare hell alt over på et bake ark.
    Sett i fryseren over natten, eller minst en time.


     

    Håper det faller i smak ♥

    - Katelin Jane Haugen

  • Publisert: 23.04.2017, 13:11
  • Kategori: Mat
  • 4 kommentarer
  • 4 kommentarer

    Kreativemeeg

    23.04.2017 kl.13:30

    Ser kjempe godt ut :)

    Victoria Larsen

    23.04.2017 kl.13:52

    Ser kjempe godt ut! :D

    elisebr

    23.04.2017 kl.13:53

    Så gode de så ut! :)

    Jegmotverden

    23.04.2017 kl.14:06

    nam<3

    Skriv en ny kommentar

    hits