Katelin Jane Haugen

Homemade Beet Hummus

  • Publisert: 22.04.2017, 15:42
  • Kategori: Mat
  • Hei, og god helg! ♥
     

    I påskeferien laget jeg og lillesøsteren min, Emma mye spennende på kjøkkenet. Vi testet ut litt forskjellig sunn påske-godis og eksperimenterte også med andre oppskrifter. Noe vi lagde som falt i smak var Rødbethummus. Det var såå godt! Vanlig hummus er også godt, men denne var enda bedre. Godt i salater eller som dipp til grønnsaker.
     



    "Hummus er en dipp fra Midtøsten som oftest er laget av kokte og mosede kikerter. Her har vi en variant med rødbete som både smaker og ser fantastisk ut. I tillegg er den supersunn!"

    Dette trenger du:

    1 boks hermetiske kikerter
    1 stk hvitløksfedd
    2 stk rødbete
    1 ss tahini
    0.5 stk sitron (saften)
    1 dl olivenolje
    1 ts spisskummen
    litt salt
    litt sort pepper 

    Slik gjør du:

    Vi startet med å lage hjemmelaget Tahini hvor vi følgte denne oppskriften: TAHINI. Men du kan også kjøpe ferdig tahini i butikken.

    Først koker du rødbetene, til de er møre.
    Skyll av kikertene, la renne av og kjør med hvitløk, rødbeter, sesampasta (tahini) og olivenolje i en kjøkkenmaskin med knivblad eller blender til en jevn masse. Smak til med spisskummen, salt og pepper.



    Håper det smaker!

    - Katelin Jane Haugen 

  • Publisert: 22.04.2017, 15:42
  • Kategori: Mat
  • 3 kommentarer
  • 3 kommentarer

    Sharone

    22.04.2017 kl.15:55

    Den så fresh og god ut :D

    elisebr

    22.04.2017 kl.16:06

    Så godt det så ut! :)

    Jegmotverden

    22.04.2017 kl.16:23

    nam <3

    Skriv en ny kommentar

    hits